Energiebesparing = Gierigheid

Door Philos31 op vrijdag 13 maart 2015 14:07 - Reacties (22)
Categorie: -, Views: 8.059

Gisteren zat ik in een busje tussen 2 panden van mijn opdrachtgever (een bank) samen met 2 andere mensen, aangezien de radio niet werkte, en ik erg nieuwsgierig van aard ben ving ik een gesprek op dat ik toch even wil delen.
Niet dat het ergens over gaat ofzo, ik wil ook geen punt maken, iedereen mag zn eigen mening hebben, maar ik vond het toch een verhaal wat ik even kwijt moet.

Het gaat hier om een dame, het type brilletje, sjaaltje, jasje eind 30 maar toch een spijkerbroek want voelt zich nog zo jong. Haar publiek was een stille man van middelbare leeftijd die verstandig ja, ja zei en af en toe lachte en vooral niets tegen haar in bracht.

Het verhaal begon over auto’s, en pas toen ze Tesla zei begon ik op te letten. Er reed ergens een Tesla taxi voorbij (model s) en, ja daar had ze als ZZP’er naar gekeken, maar ze vond hem niet interessant. Ze begreep wel waarom sommige mensen hem kochten, (worden die niet alleen maar geleased vroeg ik mij af), maar voor haar was het niets, het was toch meer iets voor oude mannen, ze was daar te jong voor.
Ook de BMW van “Jan” (geen idee wie dat is, was trouwens ook niet zijn naam) paste niet bij hem, die was veel te, ja, niet te jong maar misschien te sportief, een Mitsubishi outlander PHEV zou beter bij hem passen.
Na de wansmaak qua auto’s (Audi en VW) van collegae uitgelegd te hebben aan de rustige man vroeg hij: Wat rijdt jij eigenlijk voor een auto.
Een Citroën C1  maar ze zou eigenlijk wel een VW Golf GTE willen, ze legde uit dat dat een hybride GTI was.
Tja, willen en hebben zijn toch echt 2 verschillende dingen.

Na de auto’s kwam het volgende verhaal: In meetings heb ik er altijd zo’n hekel aan, als je gebeld wordt, zei ze, dan moet je zo opzichtig je telefoon uit je tas halen. Zo vervelend.
Waarop de man antwoord: Ik leg hem altijd voor me op tafel.
Nee, ze had nu zo iets goeds bedacht, ze had een Apple watch besteld want dan hoefde ze haar telefoon niet meer uit haar tas te halen om te zien wie er belt.
Nu weet ik niet waar ze dat ding al heeft kunnen pre-orderen want volgens mij kan dat nog niet, maar de tip van haar collega zou haar minimaal 400 euro kunnen besparen, nog maar te zwijgen over het feit dat ik denk dat deze watch bij de dames minder mooi zal staan als bij heren (vanwege het toch forse formaat)

Nu waren we inmiddels bijna op bestemming, maar de dame begon nu over een onderwerp waar in warm van wordt (letterlijk) Isolatie en energiebesparing.
Haar zus had allerlei energiebesparende maatregelen genomen, had haar huis laten isoleren en “weet ik veel wat allemaal nog meer” zei ze. Maar ze begreep haar zus niet, als je dat doet ben je toch wel een beetje een gierigaard, vervolgde ze. Ik zou er niet aan moeten denken om met een trui aan naast de verwarming te gaan zitten om een halve euro te besparen……
Gelukkig stopte het busje net op tijd en stapte de dame in kwestie uit, ik kon niet heel veel meer verdragen……….

Volgende: Welke batterijen ik koop? Zit daar verschil in dan? 12-'15 Welke batterijen ik koop? Zit daar verschil in dan?
Volgende: Alle Netflix regio's op Chromecast (No-Root/No DD-WRT) 09-'14 Alle Netflix regio's op Chromecast (No-Root/No DD-WRT)

Reacties


Door Tweakers user Soldaatje, vrijdag 13 maart 2015 14:20

Je moet vrouwen ook niet zo serieus nemen. :)

Door Tweakers user pariah_terror, vrijdag 13 maart 2015 14:27

Het is altijd wel leuk om een gesprek te horen te krijgen, als je alleen reist, beleef je tenminste wat. Voor mij begint het te irriteren wanneer je de muziek van iemand met oordopjes in hoort. Vandaag hoorde zelfs de chauffeur de muziek en dacht dat het vanuit het midden kwam (het werd wel gemute tijdens de opmerking van de chauffeur) . Maar ik hoorde het van verder achter uit de bus komen.

Ieder heeft zijn eigen muzieksmaak maar niet iedereen hoeft mee te luisteren en vooral niet wanneer de kwaliteit van het geluid slechter is.

Door Tweakers user mvdam, vrijdag 13 maart 2015 14:30

Het gemiddelde is 100 zeggen wij thuis altijd..

Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 13 maart 2015 14:33

Leuk stukje om te lezen en het leest ook lekker weg.

Offtopic, ik vind het persoonlijk storend om een opmerking als 'Oh en let niet op mijn spelling' te lezen. Even los van het feit dat je spelling wel meevalt vind ik zo'n zin echt duiden op: ik heb geen zin om enige moeite te doen om goed te spellen en als ik dat van tevoren zeg dan mag je er niet op letten.

Iedereen maakt hier en daar een foutje. Dat is niet erg en daar heb je die zin ook echt niet voor nodig. Maar als je gewoon - nadat je een blog getypt hebt - je tekst gewoon even een keer goed naleest, dan heb je twee vliegen in één klap: je kan nog wat spelfouten eruit halen en zinnen die niet lekker lopen nog even aanpassen - voor zover je dat al niet doet natuurlijk!

Just my two cents, doe er uiteraard mee wat je wilt :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 13 maart 2015 14:33]


Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 13 maart 2015 14:37

Soms inderdaad leuk om zoiets te aanhoren, en soms blijven ze erg goed hangen.

Herinner me nog een meisje, enkele jaren terug op de trein. Het moet een woensdagmiddag geweest zijn. Op een gegeven moment haalt ze haar telefoon boven en belt naar haar moeder. Niet om gewoon goedendag te zeggen, maar om op te biechten dat ze gelogen heeft. In plaats van de activiteit te gaan doen die ze gemeld had was ze op weg naar een andere stad om daar met een vriend te gaan shoppen. Ze had al afgesproken om de daaropvolgende zaterdag met haar vriendengroep te gaan shoppen, maar omdat deze vriend op zaterdag niet kon ging ze het op deze manier doen. Maar blijkbaar had ze op de trein al wroeging over haar leugen.

En na het telefoontje naar moeder belde ze ook nog naar vader om zich ook daar te verontschuldigen. Uiteindelijk brak ze ook nog in tranen uit.

En dan denk je: waarom doe je dit nu? Nu voel je je vandaag heel de dag slecht, als je thuis komt krijg je een bolwassing en je shopping trip van zaterdag zal vermoedelijk ook niet meer doorgaan.

Door Tweakers user mux, vrijdag 13 maart 2015 16:22

Heel herkenbaar. Wat mij altijd zo tegenvalt van 'gesprekken in het wild' is hoe onsamenhangend en... dom veel argumenten zijn. Denk je 'ha, eindelijk iemand die het over een interessant onderwerp heeft, ik blijf even luisteren' - en dan komen ze met iets dat totaal nergens op slaat.

So disappointing.

Door Tweakers user NLKornolio, vrijdag 13 maart 2015 16:24

Luuk1983 schreef op vrijdag 13 maart 2015 @ 14:33:
Leuk stukje om te lezen en het leest ook lekker weg.

Offtopic, ik vind het persoonlijk storend om een opmerking als 'Oh en let niet op mijn spelling' te lezen. Even los van het feit dat je spelling wel meevalt vind ik zo'n zin echt duiden op: ik heb geen zin om enige moeite te doen om goed te spellen en als ik dat van tevoren zeg dan mag je er niet op letten.

Iedereen maakt hier en daar een foutje. Dat is niet erg en daar heb je die zin ook echt niet voor nodig. Maar als je gewoon - nadat je een blog getypt hebt - je tekst gewoon even een keer goed naleest, dan heb je twee vliegen in één klap: je kan nog wat spelfouten eruit halen en zinnen die niet lekker lopen nog even aanpassen - voor zover je dat al niet doet natuurlijk!

Just my two cents, doe er uiteraard mee wat je wilt :)
Zucht, hij doet er niets aan aangezien, hij van te voren aangeeft dat hij hier niets om geeft. En terecht het gaat meestal niet eens meer om een verkeerde spelling te hebben maar gewoon op het verkeerde knopje te hebben gedrukt.

Door Tweakers user aap, vrijdag 13 maart 2015 17:27

Het is nog veel erger als je zelf in een gesprek met zo iemand zit. Dan heb je de keus uit twee kwaden:
- of je gaat er tegenin om jouw visie te geven. Mensen die zulke domme dingen denken laten zich in mijn ervaring altijd moeilijk overtuigen, dus dan is binnen de kortste keren de sfeer verpest
- of je houdt wijselijk je mond, waarna iedereen denkt dat jet he er dus mee eens bent

Door Tweakers user T-Forever, vrijdag 13 maart 2015 19:07

Iemands uitstraling zegt meer dan woorden, als jij zo slim genoeg bent om je kop te houden om escalatie te voorkomen, dan kunnen anderen aan jou zien dat je het er niet mee eens bent, maar die stommerik is dus niet slim genoeg om dat te herkennen ;p

Dus maak je vooral niet druk, en behandel mensen met respect.
Niet iedereen is bevoorrecht, één oor in, ander ook uit.

Door Tweakers user Jogai, vrijdag 13 maart 2015 21:00

Briljante mevrouw die in de trein de evolutietheorie ging uitleggen aan haar zoon:
"Dan heb je bijvoorbeeld een paard en die gaat dan zwemmen en dat wordt dan vanzelf een haai"...

Door Tweakers user Simyager, vrijdag 13 maart 2015 22:24

Het leukste wat ik in ov had gehoord was van een klein kind van 5 jaar oud die niet snapte waarom een kerel lange haren had, want lange haren zijn voor meisjes.

Door Tweakers user marcel87, zaterdag 14 maart 2015 14:00

Soldaatje schreef op vrijdag 13 maart 2015 @ 14:20:
Je moet vrouwen ook niet zo serieus nemen. :)
Nou als je prettig wilt wonen soms wel he... >:)
En niet alle praten gelukkig bullshit, hehe. Toevallig gisteren ook een verhaal opgevangen bij het koffieapparaat. Die vrouw had het zelfs over CV tuning, mn oren klapperenden bijna. Ik stond versteld. De man had het over een houtkachel bekleed met leem, waar ie zodoende 50% gas mee bespaarde. Toch een verassend inhoudelijk gesprek bij de koffiemachine, waar ik het wel eens mee kon zijn. Vaak gaat het geleut bij de koffiemachine nergens over... lol

Door Tweakers user boombes, zaterdag 14 maart 2015 15:18

Soldaatje schreef op vrijdag 13 maart 2015 @ 14:20:
Je moet vrouwen ook niet zo serieus nemen. :)
Vrouwen moet je ook niet serieus nemen, die moeten serieus genomen worden *pun intended*

Door Tweakers user meneerda, zaterdag 14 maart 2015 16:41

Die is wel goed hehe

Door Tweakers user Philos31, zaterdag 14 maart 2015 16:43

Neem van mij aan, deze wil je niet....

Door Tweakers user KillerAce_NL, zaterdag 14 maart 2015 20:01

Het gaat hier om een dame, het type brilletje, sjaaltje, jasje eind 30 maar toch een spijkerbroek want voelt zich nog zo jong.
Rofl, dertigers mogen geen spijkerbroek aan ? Moet er niet aan denken dat mijn vrouw met een rok aan loopt...[/quote]
Wat je allemaal quote is chit-chat, maak je zo weinig mee in je leven dat dit bijzonder is ?

Overduidelijk dat die vrouw wat aandacht wilde.

Door Tweakers user Philos31, zondag 15 maart 2015 12:24

KillerAce_NL schreef op zaterdag 14 maart 2015 @ 20:01:
[...]


Wat je allemaal quote is chit-chat, maak je zo weinig mee in je leven dat dit bijzonder is ?
Nee, idd, ik was voor het eerst in jaren buiten, dus ik denk laat ik dat eens vertellen, altijd spannend als ik buiten kom hoor.... ;)

Door Tweakers user Puch-Maxi, zondag 15 maart 2015 15:42

Gehehe. Doet me denken aan twee jongedames die zich in de trein afvroegen of er ook een stuurwiel in de trein zat, tja want hoe kom je anders over de wissels heen? }:O

Door Tweakers user boomr, maandag 16 maart 2015 08:09

Ik ben al weken een lijstje aan het maken van mensen die ze af mogen laten zinken (IS, politiek den haag, fan van dries roelvink, fans van Kim Kardashian, Kim Kardashian, familie van kim kardashian, bekende van kim....nou we begrijpen t wel denk ik) en dit wijf mag daar bij op het lijstje!

Door Tweakers user hellfire_ultd, maandag 16 maart 2015 09:40

Maar ze begreep haar zus niet, als je dat doet ben je toch wel een beetje een gierigaard, vervolgde ze. Ik zou er niet aan moeten denken om met een trui aan naast de verwarming te gaan zitten om een halve euro te besparen……
Tja. Weet je? Bij de Golf GTE twijfelde ik nog, maar na de Apple Watch bekende dit dametje toch wel heel erg kleur: ze hoort een hoop klokken maar er ontbreken klepels.

Energiebesparing is prima. Dat zouden we allemaal moeten doen. Hoe minder we stoken, hoe minder aardbevingen we veroorzaken in Groningen, om maar eens iets te noemen. Dat heeft niets met gierigheid te maken.

Wat wel jammer is, is dat je als individu heel weinig verschil kunt maken. Grote bedrijven gebruiken zomaar even net zoveel energie als duizenden huishoudens. Of nog meer! Zelfs als alle huishoudens maximaal proberen energie te besparen dan voelt het nog steeds als een druppel op een gloeiende plaat.

Door Tweakers user Webgnome, woensdag 18 maart 2015 23:23

Blokker_1999 schreef op vrijdag 13 maart 2015 @ 14:37:
Soms inderdaad leuk om zoiets te aanhoren, en soms blijven ze erg goed hangen.

Herinner me nog een meisje, enkele jaren terug op de trein. Het moet een woensdagmiddag geweest zijn. Op een gegeven moment haalt ze haar telefoon boven en belt naar haar moeder. Niet om gewoon goedendag te zeggen, maar om op te biechten dat ze gelogen heeft. In plaats van de activiteit te gaan doen die ze gemeld had was ze op weg naar een andere stad om daar met een vriend te gaan shoppen. Ze had al afgesproken om de daaropvolgende zaterdag met haar vriendengroep te gaan shoppen, maar omdat deze vriend op zaterdag niet kon ging ze het op deze manier doen. Maar blijkbaar had ze op de trein al wroeging over haar leugen.

En na het telefoontje naar moeder belde ze ook nog naar vader om zich ook daar te verontschuldigen. Uiteindelijk brak ze ook nog in tranen uit.

En dan denk je: waarom doe je dit nu? Nu voel je je vandaag heel de dag slecht, als je thuis komt krijg je een bolwassing en je shopping trip van zaterdag zal vermoedelijk ook niet meer doorgaan.
offtopic:
Waarom doe je dit? Nou omdat je gewoon eerlijk naar je ouders toe bent en het blijkbaar niet vind kunnen ergens dat je liegt? Daar is toch totaal niets mis me? En wie zegt dat de zaterdag niet meer door gaat? Heb je dat gehoord? Concludeer je dat uit de huilbui van het meisje? Het zegt eigenlijk meer dat jij je zo verbaast of het feit dat iemand eerlijk is. Maar dat zijn mijn twee centen
hellfire_ultd schreef op maandag 16 maart 2015 @ 09:40:
[...]


Tja. Weet je? Bij de Golf GTE twijfelde ik nog, maar na de Apple Watch bekende dit dametje toch wel heel erg kleur: ze hoort een hoop klokken maar er ontbreken klepels.

Energiebesparing is prima. Dat zouden we allemaal moeten doen. Hoe minder we stoken, hoe minder aardbevingen we veroorzaken in Groningen, om maar eens iets te noemen. Dat heeft niets met gierigheid te maken.

Wat wel jammer is, is dat je als individu heel weinig verschil kunt maken. Grote bedrijven gebruiken zomaar even net zoveel energie als duizenden huishoudens. Of nog meer! Zelfs als alle huishoudens maximaal proberen energie te besparen dan voelt het nog steeds als een druppel op een gloeiende plaat.
En al die kleine druppels zijn toch weer een emmertje vol. Mensen moeten ook eens door krijgen dat men het niet alleen maar doet om de 'terugverdientijd' maar om dat het misschien gewoon ook beter is voor ons allemaal

[Reactie gewijzigd op woensdag 18 maart 2015 23:24]


Door Tweakers user X-Hale, donderdag 19 maart 2015 23:57

Leuk stukje, nieuwsgierig en verassend. Voor mij een inkijkje in een ander "milieu".
Qua informatie niet echt waardevol, maar zeker vermakelijk, leuk!

Reageren is niet meer mogelijk