De nieuwe kleren van de dikke nerd.

Door Philos31 op zondag 16 oktober 2016 12:33 - Reacties (21)
Categorie: -, Views: 8.543

De nieuwe kleren van de dikke nerd.

Na jarenlang eerst PCtjes in elkaar te hebben geschroefd en daarna nog een flink aantal jaar een behoorlijk ingewikkeld wereldwijd Windows netwerk te hebben beheerd ben ik via via terecht gekomen op een kantoorfunctie tussen alleen maar managers. Sterker nog, ze noemen mij nu ook zo.

Ik heb als nerd nooit echt gegeven om nette kleren, een spijkerbroek met een (ironisch) t-shirt en ik was klaar. Zolang het maar schoon (genoeg) was liep ik er in. Maar er kwam dus toch een tijd dat ik netter er bij moest gaan lopen.
Ik loop al een tijdje in “off-the-rack” kleding maar daar heb ik toch wel een probleem mee: Ik ben te dik, en alles zit op mn buik. Dat betekend dat als ik een shirt koop dat redelijk om mijn nek zit, hij bij mn buik niet meer dicht gaat, en als ik een shirt koop dat bij mijn buik past dan hangen de schouders van het shirt op mn ellebogen. Niet ideaal dus.
De oplossing zou maatwerk zijn, maar maatwerk is duur. Bij SuitSupply hebben ze heel mooie kleding, maar een overhemd made to measure begint bij 119 euro, toch best een stevig prijskaartje, de productie vind plaats in China. Er zijn meerdere bedrijven die MTM shirts aanbieden, een collega van mij heeft altijd Shirt by hand overhemden, die kosten rond de 70 euro, wat al wat beter geprijsd is, productie in Vietnam.
Na wat zoektocht ben ik terecht gekomen bij iTailor, dit bedrijf is gevestigd in Thailand en produceert zijn eigen producten.
Op internet kom je wel een en ander tegen over iTailor en niet alles is altijd even positief. “Echte” fashionisten keuren het per direct af, niet duur genoeg. Maar over het algemeen zijn de recenties over de overhemden positief. Ik heb daar dan ook een shirt (en inmiddels veel meer) besteld.
Over de ervaring en wat tips en trucs die ik uitgevonden heb wil ik het in deze blog hebben.

Website

Itailor heeft een zeer uitgebreide en in vlagen lastige website. Het ontwerpen van een overhemd kan op 3 manieren. De standaard manier geeft de mogelijkheid om eenvoudig een ontwerp te maken, maar bij de eerste pagina van ontwerpen onder de te kiezen stoffen kun je ook kiezen voor 3d Pro, dit geeft nog meer opties (o.a. verwijderbare balijnen). Dan hebben ze ook nog hun kant en klaar shirts, waar je nog een paar kleine dingen aan mag veranderen.

Prijzen:

De prijzen zijn goed tot redelijk. Omdat er bij een shirt nog verzendkosten komen zijn de prijzen inclusief verzenden:
Collection Shirts: vanaf 30 euro
Stof van de week: 40 euro
Duurste stof: 55 euro
De prijzen op de website lijken dus altijd 10 euro goedkoper, dit vind ik een beetje een nadeel.

Maten:

Het volgende nadeel is dat je zelf je maten moet nemen, ik heb mijn vrouw dit laten doen, maar dat is toch een vak appart, later ben ik er achter gekomen dat het makkelijker is om de maten van goed zittende shirts over te nemen. Dus een shirt wat goed bij de schouders zit neem je de schouders van, en het shirt waar je buik (bij mij dan) goed in past, die kun je gebruiken voor die maat.
Als je met een centimeter opneemt zorg er dan voor dat je 1 of 2 vingers tussen het meetlint houd, zeker niet te strak meten anders stik je jezelf in je boord.
Het voordeel is wel dat als je eenmaal je maten goed hebt je dan gewoon op maat gemaakte shirts voor redelijke prijzen kunt bestellen.

Klantenservice:

Omdat ik nogal te enthousiast direct 2 shirts bestelde en ik heel onzeker over de opgenome maten was heb ik uitzonderlijk veel contact met de klantenservice gehad. Zo vaak dat als ik de klantenservice wa geweest ik het al lang had opgegeven. Je kun gerust stellen dat ik nogal een zeikerd ben geweest.
Iedere keer echter werd ik zeer correct behandeld, meestal binnen 24 uur antwoord en niets was te gek.
Een aantal voorbeelden hiervan:
Ik zag na het bestellen dat verwijderbare baleinen mogelijk waren, die heb ik achteraf laten toevoegen.
Ik heb het 2e shirt on hold laten zetten tot ik het eerste shirt in bezit had (vanwege maten)
Meerdere keren heb ik de maten laten veranderen, zo vaak dat ze op het laatst toch in de war waren en een verkeerde maat stuurden. Nadat ik dat (ook al voelde het als mijn eigen schuld) liet zien door foto’s te sturen met meetlint er naast kreeg ik een nieuw shirt waarbij ik dan ook weer een verandering heb doorgevoerd.

Al met al is de klantenservice van het allerhoogste niveau.

Kwaliteit van het shirt.

Na 6 weken kreeg ik mijn eerste shirt binnen, zoals eerder aangehaald in de verkeerde maat (gedeeltelijk mijn eigen schuld) en de kwaliteit is uitzonderlijk. Het shirt was te lang en de boordmaat te klein, maar voor de rest paste het perfect. De stof is mooi en het shirt is mooi gemaakt, voelt luxe aan en straalt dit ook uit. Bij een shirt krijg je ook gratis een pochet (bij de concurrent toch weer 15 euro extra) en, als je hiervoor hebt gekozen, een setje extra baleinen.
2 weken hierna kreeg ik met spoed het shirt nogmaals maar nu in mijn juiste maten en dit shirt werd direct mijn favoriete shirt. Het draagt lekker, ziet er mooi uit en PAST. Het is een genot om eindelijk een overhemd te hebben waar je niet steeds hoeft te kijken of je buik knoopje niet te strak zit, of stiekem achter uit je broek kruipt (of voor) omdat het shirt net te kort is.
Ook na een aantal keren wassen en strijken ziet het shirt er als nieuw uit.

Het tweede overhemd is een mooie kwaliteit wit overhemd met blauwe knoopjes, dit is nu mijn favoriete vergader overhemd :) Ik heb een hoop complimenten gekregen.

Tips:

Bestel eerst 1 shirt om te kijken of je maten kloppen. Neem het goedkoopste hemd uit de collection, naast de solid color staat de paisley collection, die kost 19.95 ex verzenden, als je hiervan de shirt kleur en de contrast kleur in een solide kleur veranderd heb je een solid color shirt voor 19.95 ipv 29.95

En nu verder?

Ik heb inmiddels 6 extra shirts in bestelling staan, maar ook een kostuum en een overjas.
Mocht er interesse zijn wil ik daar, als ik ze binnen heb ook nog wel een blogje over doen.
Link naar de collection (want is een beetje weggestopt):
iTailor Collection

Zo komt het binnen
http://www.xs4all.nl/~krasteva/shirt1.jpg


Het shirt, pochet en baleinen
http://www.xs4all.nl/~krasteva/shirt2.jpg


Extra setje baleinen
http://www.xs4all.nl/~krasteva/shirt3.jpg


Stof detail
http://www.xs4all.nl/~krasteva/shirt4.jpg


Boord detail
http://www.xs4all.nl/~krasteva/shirt5.jpg

Ik heb geen aandelen in iTailor, ook is mij niet betaald voor deze blog. Dit is mijn eigen ervaring.
Vragen staat vrij, hou het wel netjes, niet iedereen heeft dezelfde mening, dat is prima!

Volgende: Welke batterijen ik koop? Zit daar verschil in dan? 12-'15 Welke batterijen ik koop? Zit daar verschil in dan?

Reacties


Door Tweakers user citomaster, zondag 16 oktober 2016 12:50

Ik koop al een aantal jaren overhemden bij iTailor. De kwaliteit is over het algemeen goed. Dat ik een paar weken moet wachten voordat het hemd bezorgd wordt, dat neem ik op de koop toe.

Wel heeft het een paar probeersels geduurd voordat ik écht de juiste maat had. Ook wil het wel eens zijn dat twee overhemden met exact dezelfde opgegeven maten, tóch van elkaar verschillen.

Om je een tip te geven. iTailor heeft witte overhemden met een 'premium' stof. Deze stof is wat dikker dan de andere stoffen en zit ook prettiger. Helaas heeft iTailor geen andere kleuren of patronen met deze zelfde 'premium' stof.

Ook wil ik je aanraden om geen schoenen of spijkerbroeken bij de webshop te bestellen. Ik heb het beide zonder succes geprobeerd. De schoenen waren van hoogglans plastic. Terwijl op de website stond dat het om leer zou gaan. De spijkerbroek was van 'oké' kwaliteit (vergelijkbaar met een broek van de We of Zara), maar de pasvorm was verschrikkelijk. Dat vond ik althans. Ik houd wel van een slim fit broek.

Door Tweakers user NLKornolio, zondag 16 oktober 2016 13:27

Ik plak een vakantie naar Thailand aan mijn aankopen voor een op maat gemaakt pak.

Door Tweakers user Philos31, zondag 16 oktober 2016 13:40

citomaster schreef op zondag 16 oktober 2016 @ 12:50:

Ook wil ik je aanraden om geen schoenen of spijkerbroeken bij de webshop te bestellen. Ik heb het beide zonder succes geprobeerd. De schoenen waren van hoogglans plastic. Terwijl op de website stond dat het om leer zou gaan. De spijkerbroek was van 'oké' kwaliteit (vergelijkbaar met een broek van de We of Zara), maar de pasvorm was verschrikkelijk. Dat vond ik althans. Ik houd wel van een slim fit broek.
Dat van die jeans las ik ook al op verschillende sites, de schoenen hebben ze 2 soorten van, de glimmende behandelde leren schoenen (die ze in Azie mooi schijnen te vinden) maar ook "designer shoes" die dan wel weer mooi zouden zijn. Ik heb er wel even naar zitten kijken maar voor (minimaal) 120 euro (inclusief verzenden) voor een paar derby's kan ik ook een paar Van Lier krijgen of een paar Van Bommel of Greve in de uitverkoop.

Door Tweakers user citomaster, zondag 16 oktober 2016 13:46

Philos31 schreef op zondag 16 oktober 2016 @ 13:40:
[...]


Dat van die jeans las ik ook al op verschillende sites, de schoenen hebben ze 2 soorten van, de glimmende behandelde leren schoenen (die ze in Azie mooi schijnen te vinden) maar ook "designer shoes" die dan wel weer mooi zouden zijn. Ik heb er wel even naar zitten kijken maar voor (minimaal) 120 euro (inclusief verzenden) voor een paar derby's kan ik ook een paar Van Lier krijgen of een paar Van Bommel of Greve in de uitverkoop.
Ik moet zeggen dat ik verder niets te klagen heb over de overhemden van iTailor. Voor de prijs zijn het erg degelijke hemden. Ook is het bedrijf goed te bereiken. Ik had eens een order geplaatst, waarbij ik er na twee dagen achter kwam dat ik een fout had gemaakt in de maat van één van de overhemden. Ik vulde het contactformulier in, en binnen een dag had ik een antwoord terug.

Het is en blijft de eerste keer wel een gok, omdat je nooit precies weet of het overhemd goed zit.

Door Tweakers user himlims_, zondag 16 oktober 2016 15:59

nooit van gehoord, maar dank voor de tip; zeker eens bestellen

Door Tweakers user Philos31, zondag 16 oktober 2016 16:00

citomaster schreef op zondag 16 oktober 2016 @ 13:46:
[...]


Het is en blijft de eerste keer wel een gok, omdat je nooit precies weet of het overhemd goed zit.
Daarom raadt ook ik aan om eerst het goedkoopste shirt te bestellen en daarna met de eventuele verbeterde maten de rest van de shirts.

Door Tweakers user Gumball, zondag 16 oktober 2016 20:11

Ik verbaasde me over:
De oplossing zou maatwerk zijn, maar maatwerk is duur.
Als IT-er weet je dat vroeg of laat, maatwerk tegen je gaat werken.

Een echte oplossing zal in je dieet zitten :Y)

Door Tweakers user xAn52, zondag 16 oktober 2016 20:48

Gumball schreef op zondag 16 oktober 2016 @ 20:11:
[...]
Als IT-er weet je dat vroeg of laat, maatwerk tegen je gaat werken.
_/-\o_ Maar hij is nu een "manager" en blijkbaar al helemaal geassimileerd in Dasmanië, het land der stropdassen. Daar gelden hele andere regels; Ik wil dus het zal. En natuurlijk, zie bovenstaande blog: dubbeltje een eerste rang. en als het maar iHoofdletter heet.

Succes Philos31! Het feit dat je blogt over een overhemd (hoewel nuttig, daar niet van) zegt al heel wat. Doe voor je eigen IT gevoel er wel een T-shirt onder met een cynische kreet. ;)

Door Tweakers user Philos31, zondag 16 oktober 2016 21:35

Gumball schreef op zondag 16 oktober 2016 @ 20:11:
Ik verbaasde me over:

[...]


Als IT-er weet je dat vroeg of laat, maatwerk tegen je gaat werken.

Een echte oplossing zal in je dieet zitten :Y)
Duurde toch nog lang voordat de eerste fatshame reaktie kwam Skankhunt42!
Niet iedereen is goed af met een dieet, bij mij heeft het met medicijnen voor een andere aandoening te maken. Als je moet kiezen, of dik of ziek is de keuze snel gemaakt.

Door Tweakers user Dj Neo Ziggy, maandag 17 oktober 2016 08:12

Ik haal al jaren overhemden bij een Ledûb dealer.
Al jaren maat 44 en vallen goed. Zijn niet goedkoop maar de meeste doe ik al 4 a 5 jaar mee.

Door Tweakers user mark-k, maandag 17 oktober 2016 10:05

Philos31 schreef op zondag 16 oktober 2016 @ 21:35:
[...]

Duurde toch nog lang voordat de eerste fatshame reaktie kwam Skankhunt42!
Niet iedereen is goed af met een dieet, bij mij heeft het met medicijnen voor een andere aandoening te maken. Als je moet kiezen, of dik of ziek is de keuze snel gemaakt.
Jezus, PC much? Het onderwerp is dat hij te dik is om standaard maat kleding te kopen, maar als iemand dan zegt dat een beetje afvallen ook een optie is is het meteen fatshaming? Hij heeft gewoon gelijk, de beste optie is gewoon een standaard maat lichaam krijgen (ik zeg niet dat het de meest makkelijke optie is). Ik heb hetzelfde probleem alleen dan andersom, bij mij zit alles veel te wijd omdat ik te lang ben voor mijn gewicht :p

Door Tweakers user Legendfusion, maandag 17 oktober 2016 10:07

Itailer kende ik ook al, paar keer wat besteld. Grappig dat ik hierover nu teruglees.

Door Tweakers user SinergyX, maandag 17 oktober 2016 12:18

Hoe zijn de mouwen van die overhemden? Laatst nog 2 gekocht bij de wehkamp, hoewel mijn sickpa... ok beertender goed paste, leken die mouwen absolute slimfit te zijn. Niet dat ik geen normale overhemden kan dragen, heb er genoeg, maar het is meer dat de 'trend' zich heeft verplaatst naar semi-slimfit en ik daar absoluut geen fan van ben.

Ter vergelijking, zoiets zegmaar, ik ben meer de rechterkant. Doe af en toe wat trek en sjouw werk, het is niet dat ik na 1x bukken meteen 6 knoopjes wil zien losschieten :P

Door Tweakers user Philos31, maandag 17 oktober 2016 16:30

SinergyX schreef op maandag 17 oktober 2016 @ 12:18:
Hoe zijn de mouwen van die overhemden? Laatst nog 2 gekocht bij de wehkamp, hoewel mijn sickpa... ok beertender goed paste, leken die mouwen absolute slimfit te zijn. Niet dat ik geen normale overhemden kan dragen, heb er genoeg, maar het is meer dat de 'trend' zich heeft verplaatst naar semi-slimfit en ik daar absoluut geen fan van ben.

Ter vergelijking, zoiets zegmaar, ik ben meer de rechterkant. Doe af en toe wat trek en sjouw werk, het is niet dat ik na 1x bukken meteen 6 knoopjes wil zien losschieten :P
Je kunt kiezen tussen signauture standard fit en euro slim fit, de standard fit zit ruim genoeg bij de armen, daar zou je als het goed is pas problemen mee krijgen als je de hulk bent. Maar ik ga er van uit dat je dan ook wel die maten nog extra zou kunnen nasturen, ze zijn niet zo moeilijk.

Door Tweakers user citomaster, maandag 17 oktober 2016 21:15

Philos31 schreef op maandag 17 oktober 2016 @ 16:30:
[...]


Je kunt kiezen tussen signauture standard fit en euro slim fit, de standard fit zit ruim genoeg bij de armen, daar zou je als het goed is pas problemen mee krijgen als je de hulk bent. Maar ik ga er van uit dat je dan ook wel die maten nog extra zou kunnen nasturen, ze zijn niet zo moeilijk.
Waar het op neerkomt is dat iTailor een paar cm bij de door jou opgegeven maten optelt. Als je dan de standard fit kiest is dat meer dan bij de euro slim fit.

Door Tweakers user copywizard, dinsdag 18 oktober 2016 12:25

ik ken je probleem maar al te goed en ga dit misschien ook een keer proberen al ben ik geheel niet goed in die maten enzo maar de xxl overhemden van de C&A zijn mij net te klein en koop nu dan ook vaak bij onlyformen.nl die hebben altijd de aanbieding van 3 halen voor 99,95 en hebben veel xxxl maten die mij precies goed zitten!

Door Tweakers user RadioKies, woensdag 19 oktober 2016 10:41

Grappig, zat laatst ook al te kijken naar de site. Leuke opties heb je daar wel.
mark-k schreef op maandag 17 oktober 2016 @ 10:05:
[...]
Jezus, PC much? Het onderwerp is dat hij te dik is om standaard maat kleding te kopen, maar als iemand dan zegt dat een beetje afvallen ook een optie is is het meteen fatshaming? Hij heeft gewoon gelijk, de beste optie is gewoon een standaard maat lichaam krijgen (ik zeg niet dat het de meest makkelijke optie is). Ik heb hetzelfde probleem alleen dan andersom, bij mij zit alles veel te wijd omdat ik te lang ben voor mijn gewicht :p
Nee een terechte opmerking van hem. Wat denk je zelf, dat iemand die te dik is dat die nog nooit in zijn leven te horen heeft gekregen dat hij moet afvallen? Ik zie die reacties altijd op internet staan bij iemand van hoger gewicht. In het echte leven zijn er ook altijd mensen die dat soort dingen zeggen (iemand die op een feestje of kantoor het er over heeft en dat er dan iemand bij komt of staat die zegt, wat dacht je van je eetpatroon aan te passen?). Die mensen weten dat wel. Een bekende van Youtube (boogienogwat) heeft daar ook al eens een video aan gewijdt.

tldr: jahaaaa, ze weten het wel, dank je internet held dat je iets zegt wat al duizenden keren hem al verteld zal zijn. Het blog gaat over een ander onderwerp. Ga eens constructief bezig zijn.

Door Tweakers user MtC, woensdag 19 oktober 2016 15:46

iTailor heb ik nooit geprobeerd. Bivolino wel. Daar geef je je lengte en je gewicht op. That's all. Van de eerste keer had ik een perfect zittend hemd. Geen geklungel met meetlinten. Moest er toch iets niet goed zijn, passen ze het aan.

Ook ik heb geen aandelen van Bivolino. Gewoon een tevreden klant.

Door Tweakers user Enahs, maandag 24 oktober 2016 11:41

Gisteren een bestelling gedaan bij iTailor.
Zodra het pakketje binnen is, zal ik laten weten hoe het overhemd zit.

Door Tweakers user Philos31, maandag 24 oktober 2016 13:12

Enahs schreef op maandag 24 oktober 2016 @ 11:41:
Gisteren een bestelling gedaan bij iTailor.
Zodra het pakketje binnen is, zal ik laten weten hoe het overhemd zit.
Leuk, ben benieuwd. Duurt wel een week of 5 a 6...

Als het goed is komt mijn overcoat vandaag binnen, als dat wat is zal ik een korte vervolg "blog" schrijven.

Door Enahs, dinsdag 20 december 2016 12:50

Ik heb dit weekend mijn overhemd op kunnen halen (lag al 2 weken te wachten bij een ophaal punt).
Zat verpakt zoals in de originele post. Zag er allemaal netjes uit.

Ik heb gekozen voor slim fit. Alle maten die ik heb opgenomen heb ik +1 cm doorgegeven.
Bijna overal zit het shirt perfect, zou iets smaller mogen bij mijn middel.

Ik ben erg positief over het overhemd en zou hier zeker nog een keer bestellen.

Reageren is niet meer mogelijk